IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на апартаментите в Букурещ с 5% спад от началото на годината

Юни и юли са първите месеци през последните години, през които офертните цени се понижават

12:19 | 31.07.08 г.
Цените на апартаментите в Букурещ с 5% спад от началото на годината

Цените на апартаментите в Букурещ са се понижили с 5% от януари до края на юли тази година в резултат главно на понижението в цените през последните два месеца, сочи индекс на Ziarul Financiar.

Цената на тристаен апартамент в румънската столица, построен между 1980 и 1990 г., се е понижила средно с 3% през юли, след като средната цена на кв. м е достигнала 1 920 евро в сравнение с 1 976 евро през юни, сочи индексът.

Намаляват също и сделките, чийто обем сега е равен на едва 25% от този в началото на годината, казва Габриел Драгомир, брокер в агенцията за недвижими имоти Indoors Real Estate Group. Юни и юли са първите месеци през последните години, през които офертните цени отбелязват спад. Цените “продава” могат да бъдат с 20% по-високи от тези, на които в действителност се реализират сделките.

Цените на апартаментите старо строителство в Букурещ са се понижили с 12% през второто тримесечие на годината заради по-слабия интерес към този вид жилища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:42 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още