IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ING Real Estate с нов глобален фонд за имоти

Фондът ще инвестира в непублични фондове за имоти и бутикови фонд мениджъри, тясно специализирани в дадена област

10:39 | 31.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
ING Real Estate с нов глобален фонд за имоти

ING Real Estate Select, един от фонд мениджърите на ING Real Estate, съобщи, че е създал нов фонд от фондове, ING Real Estate Select Global Osiris Property Fund.

Фондът ще бъде от отворен тип и ще инвестира във фондове за имоти от цял свят.

Един от основните инвеститори в него ще бъде лондонският пенсионен фонд London Pensions Fund Authority (LPFA), който участва с начална инвестиция от 150 млн. паунда.

Новият фонд ще привлича институционални инвеститори с минимална инвестиция от 7,5 млн. евро. Той ще цели нетна възвръщаемост от между 8 и 10%.

Целевите инвестиции включват непублични фондове за имоти и бутикови фонд мениджъри, тясно специализирани в дадена област, казват от ING.

По думите на Ник Купър, изпълнителен директор на ING Real Estate Select, фондът е насочен към инвеститори, които търсят диверсификация от местните си пазари и искат да се възползват от възможностите на глобалните пазари, които се намират на различен етап от пазарния цикъл.

ING ще се възползва от вече изградената мрежа от офиси и специалисти по света, както и от опита на ING Real Estate в проучването на различните пазари, добавя Купър.

ING Real Estate Select вече управлява британския фонд от фондове Osiris и паневропейския фонд за имоти Eurosiris.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 20.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още