IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британците стават „нетни продавачи“ на имоти в България

Още миналата година от британска агенция посъветваха сънародниците си да гледат на пазара у нас в по-дългосрочна перспектива и да не очакват бързи печалби

10:10 | 31.07.08 г.
Британците стават „нетни продавачи“ на имоти в България

Определено има отлив на британски инвеститори от пазара на имоти в България, потвърждава една от последните тенденции на пазара Саймън Уокър, мениджър на британската агенция за имоти Off Plan International.

По думите му от „нетни купувачи“ на пазара на имоти у нас британците се превръщат в „нетни продавачи“ в опит да извлекат печалба от инвестициите си.

Уокър обяснява, че британските купувачи са се възползвали от добрите икономически условия в България през последните 3-4 години, в резултат на което страната е станала горещ пазар на имоти.

Икономическите проблеми във Великобритания обаче ги принуждават да обмислят възможността да продадат някои активи, включително и имотите в България.

Не става въпрос за продажби на едро, но определено има основна промяна в ситуацията. Заради проблемите у дома хората си мислят: „От какво можем да се отървем?“, обяснява Уокър, цитиран от Adfero.

Очевидно една от първите идеи е да не се купува в чужбина и да се продаде това, което притежават в чужбина“, отбелязва той.

Въпреки това Уокър твърди, че тези, които още търсят да инвестират в имот в чужбина, България е „ценна дестинация“.

Още през миналата година Уокър посъветва сънародниците си да гледат на пазара на имоти у нас в по-дългосрочна перспектива и да не очакват бързи печалби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още