IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Офис наемите в централен Лондон се очаква да паднат с 20%

Според BCO наемите на офисите в британската столица са прекалено високи и такава корекция е логична

13:00 | 30.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Офис наемите в централен Лондон се очаква да паднат с 20%

Офис наемите в центъра на Лондон се очаква да се понижат с 20% през следващите две години, се казва в доклад на Британския офис съвет (BCO).

Според BCO наемите на офисите в британската столица са прекалено високи и такава корекция е логична.

Топ наемите в центъра на града са с до 70% по-високи от тези в Мумбай, Москва и центъра на Токио – следващите най-скъпи градове в света.

Очакваме, че Лондон ще бъде най-засегнатият регион във Великобритания, тъй наемите там се увеличиха най-много, а силата на финансовия сектор го прави най-зависим от ефектите на кредитната криза, се казва в доклада.

Наред с това изграждането на офиси се увеличи значително през последните години в отговор на покачващите се наемни нива, което означава, че при падащ пазар може да се очаква много от тях да бъдат обявени за продан.

Въпреки това в краткосрочен план пазарът в Лондон се очаква да остане стабилен, тъй като градът все още е считан за „отлично място за бизнес“ от много инвеститори, смятат от BCO.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 30.07.08 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още