IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фирма на Иван Тодоров инвестира 50 млн. лв. в жилища и офиси в Пловдив*

Ако проектът бъде одобрен от общината, той ще бъде реализиран за 30 месеца

15:18 | 29.07.08 г.
Фирма на Иван Тодоров инвестира 50 млн. лв. в жилища и офиси в Пловдив*

Комплекс от жилища, търговски площи, офиси и евентуално – училище, предвижда да изгради в Пловдив фирма БГ Имобилиен ЕООД. Това ще бъде първата инвестиция на фирмата в недвижими имоти в Пловдив.

Собственик на БГ Имобилиен е Иван Тодоров, който е мажоритарен акционер в Тодоров АД.

Инвеститорът е отправил предложение към Община Пловдив да получи като замяна терена на старата зеленчукова борса, съобщиха от общината. В замяна компанията ще инвестира в изграждането на нова училищна сграда 3,5 млн. лева. В нея трябва да се настанят Националната гимназия за сценични кадри, както и Художествената гимназия, които от години не разполагат със своя сграда и ползват класните стаи на други училища.

Проектът ще бъде реализиран само ако общинските съветници одобрят замяната на предстоящата сесия. В случай че това стане, комплексът трябва да бъде изграден за 30 месеца.

Теренът е в близост до големия парк „Отдих и култура“ и Гребната база. Това е един от престижните квартали на Пловдив, който обаче досега оставаше извън полезрението на инвеститорите и в него до неотдавна нямаше никакво сериозно ново строителство на жилища, офиси и търговски площи. В близост до поисканото от „Винополи“ място в момента се изгражда първият мол в Пловдив.

Съветниците тепърва ще решават дали предлаганото от инвеститора училище да бъде в рамките на този комплекс или на някое друго по-подходящо за учебна сграда място в града. 

*Информацията е актуализирана след корекция от страна на директора за връзки с инвеститорите на Тодоров АД 
 

Свързани компании:

Тодоров АД(TDRF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още