IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръст от 4% на продажбите на нови жилища в Австралия заради имиграцията

През юни продажбите на самостоятелни къщи бележат ръст от 2,6%, а тези на апартаменти скачат с 15,5%

14:58 | 28.07.08 г.
Ръст от 4% на продажбите на нови жилища в Австралия заради имиграцията

Продажбите на новопостроени жилища в Австралия се повишават през юни заради рекордните нива на имиграция, които са поддържали търсенето на имоти през месеца въпреки нарастващата цена на живота, съобщи Bloomberg.

Продажбите на жилища се увеличават с 4% спрямо май, сочат данни на австралийската асоциация на строителите на жилища. Продажбите на самостоятелни къщи бележат ръст от 2,6 на сто, а тези на апартаменти скачат с 15,5 на сто.

„Австралия отчита силно търсене на жилища, захранвано от рекордната имиграция“, посочват от базираната в столицата Канбера асоциация, която представлява интересите на строителни компании.

Продажбите в Нови Южен Уелс, който е най-населеният щат на страната, се увеличават рязко с 20,2% през юни. Продажбите в Западна Австралия нарастват с 16%.

Въпреки повишенията през юни общите продажби на жилища в Австралия през първата половина на годината се увеличават само с 0,4% заради достигането на 12-годишен връх на лихвените нива и рекордни цени на горивата.

Данните се базират на информация от 100-те най-големи компании в сферата на жилищното строителство в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още