IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ: Жилищата в САЩ са надценени с 20%

В проучването са използвани различни методи за оценка на пазара на жилища, базирани на правителствени данни

16:06 | 26.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
МВФ: Жилищата в САЩ са надценени с 20%

Жилищата в САЩ все още не са достигнали дъното и към момента са надценени с между 8 и 20%, се казва в проучване на Международния валутен фонд. 

В проучването са използвани различни методи за оценка на пазара на жилища, базирани на правителствени данни за цените на еднофамилните къщи в страната.

Според доклада на институцията, пазарът на недвижими имоти в САЩ е надвишил значително справедливите стойности през 2001 г. и въпреки корекцията през последните месеци, дъното все още е далече.

Властите в САЩ се опитват да регулират пазара на жилища и да го "приземят" плавно след петгодишния непрекъснат възходящ тренд, приключил през 2006 г. Също така в доклада се посочва, че по всяка вероятност цените на имотите ще паднат под равновесните стойности преди да започнат да се възстановяват.

От МВФ считат, че при наличието на свръхпредлагане, породено от необслужваните ипотеки и негативната инерция на пазара, могат да се очакват нови понижения на цените в кракосрочен план.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 26.07.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още