IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германия с най-добри изгледи за пазара на имоти в Европа в идните 5 години

Страната е начело в региона, след като се отчете степента на риск на различните пазари

13:51 | 25.07.08 г.
Германия с най-добри изгледи за пазара на имоти в Европа в идните 5 години

Централна Европа, в частност Германия, се сочи като региона с най-добри перспективи за пазара на недвижими имоти през следващите пет години, съобщава aboutproperty.co.uk.

Това установява проучване на компанията за управление на активи Scottish Widows Investment Partnership (SWIP), която анализира европейския пазар на недвижими имоти, отчитайки степента на риск на отделните места.

„Европейският пазар създава някои интересни дилеми за инвеститорите. Очакваме търсенето на високо качество да продължи, тъй като инвеститорите търсят стабилна възвръщаемост при трудни икономически условия“, казва Робърт Матюс от SWIP.

Но тъй като изгледите на основните западноевропейски пазари се влошават, това може да накара някои инвеститори да обърнат поглед към не толкова развитите пазари като Москва, където изгледите са по-добри, но и рисковете по-високи.

Общата възвръщаемост във всички сектори в страните от континентална Европа се очаква да се забави до края на годината и през 2010 г. ще започне да се засилва, казват от SWIP.

Като цяло, най-уязвими са пазарите, при които голяма роля играе секторът на финансовите услуги и потребителското кредитиране.

Проучването на пазарите в Централна Европа не се изчерпва с изгледите за общата възвръщаемост и ръст в наемите. Както при всяка инвестиция, потенциалният резултат трябва да бъде преценен в зависимост от риска. В тази връзка проучването включва анализ на ликвидността, валутния риск, прозрачността и волатилността на сектора.

Според този анализ Германия се нарежда на първа позиция в класацията.

Очаква се кредитната криза да продължи да влияе върху нагласата на инвеститорите до края на годината и през 2009 г. Въпреки това трансграничните инвестиции ще продължат да бъдат главна характеристика на европейските пазари на имоти, но според проучването подходът на инвеститорите е станал по-селективен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още