IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доминикана инвестира 25 млн. долара в плажовете си, доставя нов пясък

Властите се притесняват, че намаляването на полетите от САЩ и прекъсвания на електрозахранването биха могли да засегнат инвестиционния интерес

11:03 | 23.07.08 г.
Доминикана инвестира 25 млн. долара в плажовете си, доставя нов пясък

Доминиканската република инвестира 25 млн. долара в подобряване на плажовете си, за да привлече повече туристи, съобщи PropertyWire.

Това е част от по-мащабен план за подкрепа на туризма, защото властите се притесняват, че намаляването на полетите от САЩ и други проблеми като скорошни прекъсвания на електрозахранването биха могли сериозно да засегнат броя на хората с интерес към инвестиции в страната, която е вторият по големина Карибски остров.

Седем плажа ще бъдат подобрени. Проектът предвижда доставяне на 1,4 млн. куб. м пясък и разрушаване на сгради, за които е решено, че увреждат крайбрежната среда.

Планира се проектът да стартира по-късно този месец.

„Искаме да гарантираме отлични условия и да развием туризма още повече“, казва говорител на министерството на туризма в страната. Обмислят се и други подобрения, като сред по-мащабните е изграждането на лифт от Джарабакоа до Сантяго.

В страната се реализират голям брой нови проекти за голф игрища и спа комплекси, като инвестициите са от различни държави, сред които Мексико и САЩ, съобщава още говорителят на министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още