IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Когато става дума за мода, за някои проекти кредитната криза няма значение

Израеслки инвеститор избра Versace за реновиране на интериора на закупена от него сграда в Ню Йорк

17:50 | 22.07.08 г.
Когато става дума за мода, за някои проекти кредитната криза няма значение

За някои проекти на пазара на имоти развихрилата се кредитна криза няма особено влияние, когато става дума за мода, интериорни решения и стил. Пример за това е сградата с часовникова кула на Медисън Авеню в Ню Йорк (собственост на израелската компания за имоти Africa Israel), чийто интериор ще бъде реновиран според визията на италианската модна марка Versace.

Марката Versace, известна с логото си във формата на глава на медуза и афинитета си към златния блясък, ще обзаведе 55 апартамента и спа-център в вековната сграда, чието създаване е било вдъхновено от камбанарията на известния площад във Венеция „Сан Марко“, съобщава Ройтерс.

Лично Донатела Версаче ще обзаведе уникален клуб в комплекса.

Финансовите детайли на сделката не са били оповестени.

Africa Israel плати 200 млн. долара за сградата на часовниковата кула миналата година и тогава оттам казаха, че реновирането ще отнеме около две години и разходи от 110 млн. долара.

Завършеният комплекс се очаква да струва около 1 млрд. долара.

Проектът, който ще включва апартамент от над хиляда кв. м на най-горния етаж, е друг индикатор, че настоящата кредитна криза и спадовете на финансовите пазари нямат голямо влияние върху модата, вътрешния дизайн и пазара на луксозни имоти.

От Versace съобщиха през март, че не са засегнати от ефектите на икономическото забавяне и то няма да се отрази на дейността им. Компанията вече има опит в областта на вътрешния дизайн, оставяйки отпечатъка си върху хотели и апартаменти, луксозни яхти и дори интериор на хеликоптери. Преди две години, италианската марка обзаведе 32 апартамента над хотел Plaza в Ню Йорк. Понастоящем компанията няма други проекти с Africa Israel, група, управлявана от израелския милиардер Лев Левиев.

Сградата на часовниковата кула е била проектирана от архитекта Наполеон Льобрюн и първоначално е била седалище на американския животозастраховател MetLife.

Още по темата:

Armani стъпва на пазара на луксозни апартаменти

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:37 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още