IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 2 млн. лв. дължат наемателите на общински жилища в Перник

Най-голям е дългът за парно и топла вода – 1,7 млн. лв.

12:06 | 22.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Над 2 млн. лв. дължат наемателите на общински жилища в Перник

Над 2 млн. лв. дължат наемателите на общински жилища в Перник за ползвани консумативи и наеми, съобщи директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Нелета Вълова, цитирана от БТА.

Най-голям е дългът за парно и топла вода – 1,7 млн. лв. Неплатените сметки за електроенергия възлизат на 100 хил. лв. Сред тях има домакинства, които са натрупали по 6000 - 7000 лв. На тях електричеството им е спряно, но някои от живущите се прикачат самоволно.

Осем от наемателите са натрупали задължения от порядъка на 15 хил. лв. На стопанисващите ги са пуснати уведомителни писма за принудително извеждане от домовете. Миналата година от общинските жилища са изведени 17 семейства, които са били некоректни платци. Сега са изгонени още три семейства.

За настаняване в общински жилища са картотекирани 25 семейства. За вписване в списъка се чака поне три години. През последните години няма строителство на нови общински апартаменти, наличните са 728.

Поради дефицита с решение на Общинския съвет в Перник е наложен мораториум върху продажбата на общински жилища до края на 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още