IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пи Ар Си АДСИЦ купи имоти в Стара Загора и Пловдив

Пи Ар Си АДСИЦ ще заплати за имотите с наличните си свободни парични средства и с постъпленията от предстоящото увеличение на капитала

17:13 | 18.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Пи Ар Си АДСИЦ купи имоти в Стара Загора и Пловдив

Пи Ар Си АДСИЦ е сключило днес договори за покупката на имоти в Стара Загора и в Пловдив, става ясно от съобщение на дружеството, публикувано в "Бюлетин Investor.bg".

В Стара Загора дружеството е закупило самостоятелен обект с площ от 527,36 кв. м от Кооперация Панда. Обектът представлява партерен етаж и в площта му влизат припадащите се идеални части от отстъпеното право на строеж върху имота, в който е построена сградата и припадащите се идеални части от общите части на сградата. Недвижимият имот е образуван в резултат на преустройството на съществуващи два магазина.

В Пловдив имотът е закупен също от Кооперация Панда. Той представлява половината идеални части от урегулиран поземлен имот в строителните граници на гр. Пловдив заедно с изградените в него самостоятелни обекти от търговски комплекс (склад, магазини, половината идеални части от кафене, офиси). Общата застроена площ на самостоятелните обекти, които включва закупеният имот, е 3 386,70 кв. м заедно със съответните припадащи се идеални части от обслужващите обектите помещения и от съответните припадащи се идеални части от общите части на сградата.

Закупените от АДСИЦ-а недвижими имоти са въведени в експлоатация. Компанията има намерение да запази тяхното предназначение и да сключи договори за наем със сегашните ползватели.

Плащането за имотите ще бъде извършено в рамките на период от 24 месеца. Ако цената бъде заплатена до 6 месеца, не се дължи договорна лихва. В противен случай договорната лихва е в размер на 5,5 на сто върху неизплатената част от цената.

Пи Ар Си АДСИЦ ще заплати за имотите с наличните си свободни парични средства и с постъпленията от предстоящото увеличение на капитала.

На 9 юли Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за публично предлагане на емисия акции от Пи Ар Си АДСИЦ. Емисията е в размер на 520 000 броя обикновени акции с номинална и емисионна стойност от 10 лева всяка и ще бъдат издадени в резултат на увеличаване капитала на дружеството.

Акциите на Пи Ар Си АДСИЦ бяха въведени за търговия на 11 февруари с присвоен борсов код PRC (новият код е PRQ), но оттогава все още няма сключена сделка с тях.

Свързани компании:

Пи Ар Си АДСИЦ(PRC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още