IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Покупката на имението на Тръмп за $100 млн. добър знак за пазара в САЩ

Скъпи пазари като този в Палм Бийч продължават да са на добро ниво, смята Тръмп

15:36 | 18.07.08 г.
Покупката на имението на Тръмп за $100 млн. добър знак за пазара в САЩ

Американският бизнесмен Доналд Тръмп смята, че има обнадеждаващи изгледи за сриналия се пазар на имоти в САЩ, след като успя да продаде имението си в Палм Бийч за близо 100 млн. долара на руснака Дмитрий Риболовлев, собственик на компания за изкуствени торове, пише Ройтерс.

„Това може би е положителен знак“, казва Тръмп. „Знак, че нещата се подобряват.“

Имението Maison de l'Amitiе е било включено в класацията на Forbes за най-скъпите жилища на пазара в САЩ. Тръмп се е сдобил с имота за 41 млн. долара на търг през 2004 г.

Жилищният пазар в САЩ претърпя обрат от бум към тотален крах на места като Маями и Лас Вегас, където спекулациите и недостатъчно строгите стандарти за кредитиране в съчетание с други фактори са предизвикали повече от двоен ръст в цените на жилищата в периода между 2000 г. и 2005 г.

Но според Тръмп скъпи пазари като този в Палм Бийч продължават да са на добро ниво. „Палм Бийч е удивително място. Неотдавна беше продадена къща за 82 млн. долара, а друга за 70 млн. долара“, казва той.

Според говорителя на Тръмп това е най-скъпият жилищен имот, продаван някога в САЩ, но това твърдение няма как да бъде проверено, пише ВВС.

Друг оптимистичен показател за възстановяване на жилищния пазар в САЩ е и скокът в началното строителство вследствие на законодателната промяна в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още