IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първата IKEA у нас ще бъде в кв. Витоша

Според новите планове на компанията магазинът ще бъде отворен в началото на 2010

11:29 | 18.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Първата IKEA у нас ще бъде в кв. Витоша

Първият магазин от шведската верига за мебели IKEA в България ще бъде в столичния кв. Витоша, съобщиха за Investor.bg от Fourlis, компанията, която държи правата за развитие на магазините на Балканите.

В края на февруари тя съобщи, че е подписала предварителен договор за покупката на първия си терен у нас на стойност малко над 12 млн. евро.

Сега от компанията заявиха, че теренът е с площ от 60 хил. кв. м и сделката за придобиването му е била финализирана наскоро.

Първият магазин у нас се очаква да бъде отворен в началото на 2010 г., казаха от Fourlis. В края на миналата година тя съобщи планове магазинът да бъде отворен през 2009 г.

На въпрос на Investor.bg кога ще започнат строителните работи от компанията казаха, че изграждането на такъв магазин отнема около 18 месеца и засега проектът върви по план. Все още не е избрана фирма изпълнител. От компанията на този етап отказаха коментар на въпроса дали това ще е гръцка или българска компания.

През следващите четири години компанията смята да отвори два или три магазина у нас, казаха от Fourlis. Освен този в София, магазини са предвидени във Варна и/или Бургас. Засега магазин в Пловдив не се предвижда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още