IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британското правителство ще улеснява покупката на жилище на Острова

Схемата „Наеми сега, купи по-късно“ ще позволи на домакинствата с годишен доход под 60 хил. паунда да вземат под наем с отстъпка жилище, с което ще се улесни спестяването за закупуване на имота

18:20 | 16.07.08 г.
Британското правителство ще улеснява покупката на жилище на Острова

Нова схема, наречена „Наеми сега, купи по-късно“ предвижда серия от мерки, с които правителството във Великобритания се надява да съживи жилищния пазар, съобщава Guardian.

Тази схема ще позволи на домакинствата, които за първи път купуват жилище и имат годишен доход под 60 хил. паунда, да вземат под наем с отстъпка ново жилище за период от две до три години.

Цели се наемът, който ще е 80% от пазарния му еквивалент или и дори по-малко, да даде възможност на домакинствата да спестяват за депозит, с който впоследствие да могат да закупят част от жилището.

Когато купувачът разполага с достатъчно средства, той ще може да придобие 25% или повече от имота, като продължава да плаща наем за държавния дял от жилището. В крайна сметка купувачът ще има възможност да закупи 100% дял от имота или да се изнесе и да получи обратно средствата, които са се натрупали при придобиването на собственост.

Британското правителство се надява схемата да е в полза на домакинствата, които планират да купят жилище за първи път и наброяват около 75 хил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 16.07.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още