IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тепърва ще решават каква площ ще се даде в София на Пловдивския панаир

Теренът ще е до летището, но още не е ясно дали ще е по-малък, или по-голям от първоначално обявените 85 декара

13:50 | 11.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Тепърва ще решават каква площ ще се даде в София на Пловдивския панаир

Още не е решено какъв по размер терен ще бъде предоставен в София на Международен панаир Пловдив във връзка с развитието на бизнеса на дружеството, каза в парламента министърът на икономката и енергетиката Петър Димитров.

Както беше обявено, теренът ще се намира в района на Летище София, но първоначалните данни, че ще е с площ от около 85 декара, могат да бъдат променени, т.е. да са повече или по-малко.

Димитров съобщи, че е изпратил сигнал до изпълнителния директор Георги Гергов, с което иска да му бъде предоставен проектът на разширението на Пловдивския панаир в столицата. Чак тогава ще бъде решено каква площ ще апортира държавата.

По думите на Димитров ще бъде направена пазарна оценка на терена и въпросната сума Гергов ще инвестира в реализиране на проекта.

„Разширяването на Пловдивски панаир е нормално, тъй като този бизнес е ефективен, ако се съди по резултатите от миналата година“, смята икономическият министър. Тогава в Пловдивския панаир са вложени 6 млн. лв., в това число и за изграждане на 12 хил. кв м допълнителни площи.

Димитров допълни, че другият вариант е бил държавата да не прави апортна вноска, но тогава нейният дял в дружеството ще намалее и може да има съмнения за тайна приватизация от страна на Гергов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още