IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кризата спря проект за най-високата жилищна сграда в Западна Европа

Комплексът предвижда инвестиция от 225 млн. паунда и е проектиран от дизайнерската компания YOO, която има проекти и в България

13:40 | 10.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Кризата спря проект за най-високата жилищна сграда в Западна Европа

Строителните компании KW Linfoot и Frasers Property са замразили проекта си за изграждането на жилищния комплекс Lumiere в британския град Лийдс, който се очаква да включва най-високата жилищна сграда в Западна Европа, пише PropertyWeek.

От компаниите казват, че се е наложило да спрат временно комплекса, който ще включва 952 апартамента в две жилищни кули, заради несигурния инвестиционен климат.

Сградите ще бъдат на 55 и на 33 етажа и са проектирани от инвестиционната и дизайнерска компания YOO, която също е акционер в проекта и която има проекти и в България.

„Разбира се, че сме разочаровани, че не можем да продължим с плановете си за Lumiere според предвидената програма, но не можем да не обърнем внимание на настоящия климат“, коментира един от управляващите директори на K W Linfoot Ричард Дийн.

От KW Linfoot ще продължат с продажбите на апартаментите и всички договори, сключени досега ще останат в сила, пише изданието.

Според първоначалните планове проектът трябваше да бъде завършен през 2011 или 2012 г. Не се уточнява за какъв период ще бъдат спрени строителните работи.

По-високата от двете кули ще бъде с височина 171 м, а другата – със 112 м.

Предвидената инвестиция в проекта е 225 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 23.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още