IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В над 600 къщи в Чепинци са установени досега щети от взривовете

Къщите в селото са 1200; освен счупени прозорци, има и паднали мазилки и разрушени части от стени

12:28 | 05.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
В над 600 къщи в Чепинци са установени досега щети от взривовете

Над 600 са регистрираните до момента къщи в с. Чепинци, пострадали от взривовете в Челопечене преди два дни, като работата по оценка на щетите продължава. Къщите в селото са общо 1200. Това съобщи кметът на район Нови Искър Валентин Котов, цитиран от БТА.

Механизмът, по който се възстановяват щетите на пострадалите в с.Чепинци, включва плащане на щетите от самите собственици и осребряването на парите им по фактура, заедно с констативния протокол след това или възстановяването на щетите от фирма, която е наета от районната администрация, уточни Котов.

По установяване на щетите работят 15 комисии. Проблемът, който изниква, е, че пораженията не са само счупени стъкла и дограми, има паднали мазилки и разрушени части от стени около самите прозорци, посочва Котов.

Въпреки че в деня на инцидента беше съобщено, че щетите ще бъдат поети изцяло от държавата, впоследствие стана ясно, че ще се обезщетяват само някои от пострадалите – тези, които не разполагат с втори имот. Останалите, дори и да са били застраховани, вероятно няма да могат да получат пари, за да възстановят нанесените на къщите им повреди от взривовете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още