IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щетите от взривовете ще се оценяват и от местната, и от централната власт

Ще се проучва и каква част от пострадалите имоти са застраховани, след оценката ще се решава кои хора и как по-точно ще бъдат обезщетявани

13:19 | 03.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Щетите от взривовете ще се оценяват и от местната, и от централната власт

Обмисля се подпомагането по един или друг начин на пострадалите материално хора в близост до взривилия се склад за боеприпаси, каза за Investor.bg председателят на комисията по Обществен ред и сигурност в Столичния общински съвет (СОС) Ангел Джамбазки.

Той уточни, че предстои оглед и оценка на щетите от общинска комисия, възможно е и това да стане съвместно с представители на централната власт, и чак тогава ще се реши кои хора и по какъв начин ще бъдат подпомогнати – дали материално или финансово.

Освен това ще се проучи и каква част от пострадалите домове са застраховани. Крайното решение за подпомагането по всяка вероятност ще се вземе при гласуване в СОС.

Джамбазки сподели още, че според личните му наблюдения в с. Чепинци, където той е отишъл, щом е научил за инцидента, прозорците на повечето къщи са изпочупени, особено тези откъм Околовръстното шосе.

Междувременно взривовете продължават.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още