IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Starbucks затваря още 500 кафенета

От тази стъпка ще бъдат засегнати над 12 хил. служители, работещи на пълен или непълен работен ден

09:49 | 02.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Starbucks затваря още 500 кафенета

Веригата Starbucks планира да затвори 500 свои кафенета в САЩ, след като по-рано беше обявила такива планове за други 100 обекта, съобщава BBC.

От тази стъпка ще бъдат засегнати над 12 хил. служители, работещи на пълен или непълен работен ден, въпреки че Starbucks ще се опита да премести част от персонала в други кафенета.

Затворени ще бъдат обекти с по-лош финансови резултати на фона на останалите, като не се уточнява тяхното местоположение. От базираната в Сиатъл верига казват само, че 70% от тези заведения са отворени след началото на 2006 г.

Но въпреки че затваря зле представящите се обекти, компанията все пак продължава да отваря нови на територията на Щатите. По-мащабни планове за инвестиции има на европейския пазар, за където преди около месец бе съобщено, че се предвиждат 150 нови заведения през следващите три години – във Великобритания, Германия и Франция. Starbucks планира и няколко заведения у нас, като засега е известно за планове само за столицата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още