IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Израелската Electra ще инвестира 300 млн. евро в проект край Варна

Проектът Electra Hills предвижда построяването на 5 хил. жилища в с. Калиманци

16:30 | 01.07.08 г.
Израелската Electra ще инвестира 300 млн. евро в проект край Варна

Израелската компания за имоти Electra ще инвестира 300 млн. евро за изграждане на проект от смесен тип във варненското село Калиманци, казаха от компанията за Investor.bg.

Проектът, на име Electra Hills, ще включва 5 хил. жилищни единици, търговски център, тенис кортове и други съоръжения. Той ще има еднофамилни и двуфамилни къщи и апартаменти, както и училище и църква.

За Investor.bg Петър Петров, мениджър по продажби на Електра България, поясни, че главната целева група клиенти ще са българите, като е много вероятно и чуждестранни купувачи да проявят интерес. Проектът е по-скоро предназначен за целогодишно пребиваване, но части от него могат да се ползват и като ваканционни имоти, каза Петров.

За по-добър достъп до комплекса компанията предвижда прокарване на помощен път. Теренът, върху който ще бъде изграден комплексът, е с площ 500 хил. кв. м, а разгънатата застроена площ (РЗП) – 450 хил. кв. м.

Петров не уточни какви ще са цените, на които ще се продават жилищата, като коментира само че те ще бъдат по-ниски от пазарните цени на жилищата в крайните квартали на Варна.

Очаква се строителството да започне в края на 2008 г. и да отнеме от пет до седем години. От Electra очакват печалба от 100 млн. евро от проекта, по информация на израелското издание Globes.

Дейността на Електра България е концентрирана в района на Варна, като в самия град компания работи върху няколко проекта. Един от тях е жилищен комплекс „Botanica VIP Residence“, разположен в близост до Ботаническата градина във Варна. Стойността на инвестицията е 20 млн. евро.

Компанията смята да изгради и бизнес център в близост до Бизнес Парк Варна с обща РЗП 14 500 кв. м. Друг неин проект е апартаментен комплекс със 160 апартамента също във Варна.

Електра България е част от израелската компания Electra Group, чиято дейност обхваща строителство, инвестиции в недвижими имоти, инженерна дейност и участие в инфраструктурни проекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още