IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Принц Чарлз ще прави фонд за имоти за 1 млрд. паунда

Credit Suisse вече е започнала да привлича средства за фонда от инвеститори от Близкия изток

10:42 | 30.06.08 г.
Принц Чарлз ще прави фонд за имоти за 1 млрд. паунда

Принц Чарлз планира да създаде фонд за имоти за 1 млрд. паунда (1,264 млрд. евро), който ще инвестира в „екологични проекти и устойчиво развитие“ във Великобритания, съобщи Sunday Telegraph.

Наследникът на британския трон е ангажирал за целта инвестиционната банка Credit Suisse, която вече е започнала да привлича средства за фонда от инвеститори от Близкия изток.

За управлението на фонда, наречен Tellesma, са ангажирани редица експерти от сектора на имотите. Той ще се ръководи от бившия главен изпълнителен директор на най-голямата британска публична компания за имоти Land Securities Group Йън Хендерсън.

Една трета от фонда ще бъде собственост на Prince's Charities - група от 19 благотворителни организации, подкрепени от Чарлз, а другите две трети ще станат собственост на инвеститорите. Не се очаква принцът на Уелс да има официална роля в ръководството на фонда.

Това е поредният бизнес ход на Чарлз, който наскоро оповести планове да пусне марката си за хранителни продукти Duchy Originals в Америка и Индия като част от петгодишен план за четирикратно увеличение на годишните приходи от 50 млн. паунда на 200 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 25.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още