IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ДФ „Земеделие“ получава имоти на земеделското министерство

Във Варна фондът ще получи 3 етажа от административната сграда на ул. "Д-р Пискюлиев" 1 и магазин на ул. "Христо Ботев" 4а

13:34 | 26.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
ДФ „Земеделие“ получава имоти на земеделското министерство

Правителството отне от Министерството на земеделието и храните, поради отпаднала нужда, управлението върху имоти - публична държавна собственост, и ги предостави безвъзмездно на Държавен фонд „Земеделие“. Това съобщи правителствената информационна служба.

Във Варна фондът ще получи 3 етажа от административната сграда на ул. "Д-р Пискюлиев" 1 и магазин на ул. "Христо Ботев" 4а. В Шумен ще управлява етаж от административна сграда на ул." Цар Освободител" 99, а в Кърджали - етаж от блок 1, седем стаи и заседателна зала от първия етаж на блок 2 и зала, фоайе и санитарен възел от първи етаж и три складови помещения и коридор от сутерена от блок 3 на Дома на селскостопанския специалист.

Част от имот се предоставя на фонда и в София. Той се намира на бул. "Цар Борис Трети" 136 и представлява първи западен полуетаж, източното крило на първи източен полуетаж и сутеренната площ под него и девет стаи от четвъртия етаж в източното крило на сградата.

С предоставяне за управление на тези имоти се изпълняват изискванията на Европейската комисия за създаване на условия за разширяване и укрепване на административния капацитет на ДФ „Земеделие“ и се дава възможност за извършване на основни ремонти на сградния фонд, посочват от Министерски съвет.

Община Омуртаг безвъзмездно ще управлява част от сградата на ул. "Неофит Рилски" 3 в града, реши още правителството. Предоставените четири работни помещения на 1-я етаж ще бъдат използвани от дирекция "Местни приходи" към общинската администрация. Целта е подобряване обслужването на жителите. Досега имотът е управляван от областния управител на Търговище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още