IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Международната строителна компания Gazeley с интерес към българския пазар

В момента компанията е в процес на експанзия в ЦИЕ, като ще открие свой регионален офис в Полша

15:13 | 25.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Международната строителна компания Gazeley с интерес към българския пазар

Строителната компания Gazeley, която се концентрира върху пазара на логистични площи, има интерес към проекти на българския пазар, казаха от компанията за Investor.bg.

Gazeley, която има офиси в Западна Европа, Китай, Индия и Мексико, в момента подготвя експанзията си в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), каза Кайл Морен, който отговаря за разширяването на компанията в региона. Като първа стъпка тя ще отвори офис в Полша, откъдето ще управлява дейността си в ЦИЕ.

По думите на Морен компанията все още не е започнала да проучва българския пазар, но гледа на него като на част от целия регион и не са изключени евентуални проекти и у нас, в случай че се „появи подходяща възможност”.

„Ние сме склонни да отидем навсякъде, където нашите клиенти искат. Все още никой от тях не се е насочил към България, но не изключвам това да стане в обозримото бъдеще”, коментира той.

Най-малките проекти, които компанията е осъществила досега, са с обща площ от 10 хил. кв. м. Средната площ на нейните проекти е между 25 и 30 хил. кв. м, но тя е реализирала и такива с площ от 120 хил. кв. м.

Наред с Полша тази година компанията ще започне и дейност в Близкия Изток, където (подобно и на Полша) може да реализира и някои спекулативни проекти.

Морен отказа да спомене финансови параметри на типичния проект на компанията, но това зависи и от конкретния проект, локацията, какъв приход би могъл да генерира, цената на земята и др.

На въпроса дали тя има предопределен бюджет за инвестиции в ЦИЕ той каза, че стратегията относно региона в момента се оформя и все още е рано за конкретни примери.

На много пазари Gazeley работи и с местни партньори, които познават пазара и спецификите на проектите. В този смисъл не е изключено, компанията да приеме такъв модел и в ЦИЕ, въпреки че това не е задължително условие, каза той.

Според него доходността при излизане от инвестиция в сегмента на логистичните имоти в ЦИЕ е около 7,5% за най-качествените проекти, ако като база за сравнение се вземе доходността в Западна Европа, която е около 6,75%.

Досега Gazeley има логистични проекти в Китай, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Белгия и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още