IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на жилищата в САЩ с рекорден спад от 15,3% през април

Индексът S&P/Case-Shiller за 20 града регистрира рекордно понижение от 15,3% на годишна база и спад от 1,4% в спрямо март

20:45 | 24.06.08 г.
Цените на жилищата в САЩ с рекорден спад от 15,3% през април

Цените на жилищата в САЩ бележат рекорден спад през април, продължавайки дългата серия ценови понижения.

Индексът S&P/Case-Shiller, който включва данни за цените на жилищата в 20 американски метрополиса, регистрира рекордно понижение от 15,3% на годишна база и спад от 1,4% в спрямо март. Индексът, който изследва цените на жилищата в 10 града, се е понижил с 16,3% на годишна база и с 1,6% за месец.

„Възможно е на някои изолирани регионални пазари да има подобряване, но на годишна база общата стойност продължава да намалява“, казва Дейвид Блитцер от Standard & Poor's, цитиран от CNN.

Индексът на базата на данните от 20-те града отбелязва спад за 21-ви пореден месец от юли 2006 г. насам. Индексът с 10-те града се понижава всеки месец от юни 2006 г. насам.

Освен това, последните спадове са особено резки. Индексът с 20-те града пада с 3,5% през март, с 2,6% през февруари и с 2,3% през януари, а сега с още 1,4%.

С понижаването на цените на жилищата често се стига до ситуиация, при която собствениците на жилища дължат повече по ипотечните си заеми, отколкото е стойността на техните жилища. Цените на жилищата на около 10 млн. собственика се оказват под дължимото по техните ипотеки според сайта Economy.com и ще стават все повече с понижението на цените на жилищата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още