IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Брюксел ще има „град в града“ за 600 млн. евро

Строителните работи се очакват да стартират в края на 2010 г., а комплексът е планиран да бъде отворен през 2012 г.

18:23 | 24.06.08 г.
Брюксел ще има „град в града“ за 600 млн. евро

Компанията за недвижими имоти Uplace планира да преустрои изоставен индустриален терен в северната част на Брюксел в „град в града“, което се очаква да съживи цялата околност, съобщава компанията. Общата инвестиция в проекта е около 600 млн. евро.

Според основателя на компанията Барт Ферхеге привлекателността на региона ще се разрасне и отвъд границите на Белгия.

Проектът заема площ от 190 хил. кв. м, от които 25% офис площи, 25% обществени площи, 25% търговски площи, 15% места за развлечение и култура и 10% хотели.

Строителните работи се очакват да стартират в края на 2010 г., а комплексът е планиран да бъде отворен през 2012 г. Проектът ще създаде 3 хил. работни места.

По думите на компанията това е нова тенденция в изграждането на подобни комплекси от смесен тип. В резултат на двугодишно проучване Uplace е установила, че при потребителите има увеличено напрежение поради липса на време, както и необходимост от разнообразни преживявания.

„Всички искаме да бъдем добри родители, партньори и професионалисти, в крак с новите тенденции. Искаме да отделяме време за спорт, културни мероприятия и приятели. Предизвикателството е да посрещнем всички тези приоритети за ограниченото време, с което разполагаме. Ето защо функционалното разделение на недвижимите имоти (например сграда само с офиси или само с апартаменти) на развитите пазари вече не е опция“, казва Ферхеге.

Компанията е представила своята концепция в 60 европейски града и в края на юни ще определи първите десет по важност за евентуалното развитие на такава концепция. Сред тях може да са Хелзинки, Стокхолм, Копенхаген, Берлин, Виена, Прага, Париж, Милано и Мадрид, казват от компанията.

Ферхеге е участвал в екипа, създал базираната в Белгия компания за логистични имоти Eurinpro, която през 2006 г. бе придобита от австралийската Goodman Group.

Комплексът ще включва и стадиона на белгийския футболен клуб Брюж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още