IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Депресия заради цените на жилищата наляга 6 млн. британски семейства

Ограниченията, които хората си налагат, за да покриват жилищните си разходи, водят до стрес или депресия

17:23 | 19.06.08 г.
Депресия заради цените на жилищата наляга 6 млн. британски семейства

Около 6 млн. семейства във Великобритания са депресирани от цените на жилищата, сочи проучване на благотворителната организация за бездомни хора Shelter, цитирано от aboutproperty.co.uk. Това е близо едно от всеки четири домакинства на Острова.

Проучването също разкрива ограниченията, до които хората прибягват, за да запазят покрива над главите си, включително ограничаване на разходите за храна, продажба на принадлежности, заеми от приятели и роднини и по-малко почерпки за децата.

Според проучването, което се базира на данни от британската анализаторска компания YouGov, около 400 хил. семейства изостават с плащането на наемите или вноските по ипотеките си.

„Проучването показва колко трудно е за обикновените хора да се справят с жилищните си разходи и колко недостъпни са станали имотите. Хората се ограничават от много неща, за да си плащат наема или вноските по ипотеката, но тези лишения водят до стрес или депресия“, казва главният изпълнителен директор на Shelter Адам Сампсън.

Около 1 млн. домакинства (4,1%) дават над две трети от доходите си за покриване на жилищни разходи, сочат още данните.

Освен това, 4,1 млн. домакинства (16%) са използвали кредитна карта, за да си помогнат при плащането на жилищните разходи през последните 12 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още