IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ще повиши ли Барак Обама цените на имотите в Чикаго?

Връзката на кандидата за президент на САЩ с града може да окаже подкрепа на кандидатурата на Чикаго за домакин на Олимпийските игри през 2016 г.

14:15 | 18.06.08 г.
Ще повиши ли Барак Обама цените на имотите в Чикаго?

Инвеститорите в имоти в Чикаго се надяват, че връзката на Барак Обама с града (кандидатът за президент на САЩ живее в Чикаго) ще окаже подкрепа на кандидатурата на града за домакин на летните Олимпийски игри през 2016 г., пише PropertyWire.

„Точно сега секторът на имотите има нужда от цялата подкрепа, която може да привлече. Предвид високия си статут заради кандидатурата за домакин на игрите и асоциацията с мъжа, който може да стане следващият президент на САЩ, интересът от страна на инвеститорите ще се засили“, коментира брокерът на имоти Кенет Уитхол.

По-рано този месец Обама се появи изненадващо на митинг в подкрепа на кандидатурата на Чикаго. На събитието той заяви, че вече мисли за колко може да отдаде къщата си под наем по време на Олимпиадата предвид това, че тя се намира само на няколко пресечки от Уошингтън Парк, който се предлага за място за провеждане на игрите.

Ако Обама спечели изборите, ще има достатъчно време за подкрепа на кандидатурата на Чикаго. Решението кой от четирите кандидата – Чикаго, Мадрид, Токио и Рио де Жанейро, ще е домакин на игрите, трябва да се вземе през октомври 2009 г.

Следващият президент на САЩ може да има ключова роля за избора на град-домакин, защото президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Жак Рог заяви, че държавните ръководители ще бъдат добре дошли по време на последния етап от избора. Това означава, че който бъде избран за президент на САЩ, ще има възможност да прекара няколко дни в срещи с членовете на МОК в Копенхаген и да участва в презентациите на градовете пред МОК в деня на избора.

Бившият президент на Русия Владимир Путин и бившият премиер на Великобритания Тони Блеър изиграха съществени роли преди избирането съответно на Сочи за Зимните олимпийски игри през 2014 г. и на Лондон за домакин на спортната проява през лятото на 2012 г.

„Каквото и да стане, Обама е от полза за Чикаго. Той вече повишава статута на града и това може да има само положителни последствия за сектора на имотите“, твърди Уитхол.

След оповестяването на Сочи за столица на игрите през 2014 г. цените на недвижимите имоти скочиха с около 30%. Впоследствие обаче поради липсата на яснота относно терените за олимпийско строителство жилищата в курортния град отчетоха известно поевтиняване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още