IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Модернизират спортен комплекс „Червено знаме” до края на 2010

Над 8 млн. лв. да бъдат вложени в реконструкцията предвижда идейният проект на изпълнителя „Строително-предприемачески холдинг” ЕООД

12:06 | 18.06.08 г.
Модернизират спортен комплекс „Червено знаме” до края на 2010

До края на 2010 г. комплекс „Червено знаме” в София ще бъде превърнат в модерен спортен център, предвижда идейният проект, който беше предаден от основния изпълнител „Строително-предприемачески холдинг” ЕООД (СПХ) на възложителя Изпълнителна агенция „Социални дейности” към Министерство на отбраната. 

Проектът за ремонт на закритите плувни басейни в комплекс „Червено знаме” на стойност 8,32 млн. лв. е разработен от СПХ, който спечели обществената поръчка за модернизация на комплекса, съобщиха от холдинга.

Комплексът ще бъде с „ретро” външен вид и функционален вътрешен дизайн. Едно от основните изисквания на възложителя е запазването на външния облик на проектираното през 70-те и построено през 80-те години на миналия век съоръжение, като промените ще засегнат само вътрешните функции на комплекса.

На площ от 23 хил. кв. м посетителите ще могат да ползват плувен басейн с олимпийски размери, басейн за скокове от 10-метрова кула, детски басейн, фитнес център със самостоятелни рецепция и съблекални, зали за гимнастика, релакс и масажи, както и лоби бар. Ще бъдат осъвременени съблекалните на басейна, лекарските кабинети и административната част.

Достъпът до комплекса ще се контролира с електронни карти.

Планира се още изграждането на нови зони за паркиране, а целият комплекс ще е богато озеленен.

Срокът на сключения през 2007 г. договор между възложителя и собственик на обекта, Министерство на отбраната, и изпълнителя, „Строително-предприемачески холдинг” ЕООД, е три години.

СПХ е строителна компания в България, специализирана във високото строителство при изграждането на административни и жилищни сгради и хотелски комплекси. Холдингът е основан през 2002 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 19.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още