IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърци строят мултифункционална сграда за 5 млн. евро в Студентски град

Проектът включва апартаменти, магазини, офиси и подземен паркинг и ще бъде готов през 2010 г.

15:05 | 13.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Илюстрация: Αlpha Grissin
Илюстрация: Αlpha Grissin

Гръцката група Alpha Grissin Infotech получи разрешително за изграждането на първия си проект у нас – мултифункционална сграда в Студентски град в столицата, в близост до Зимния дворец, съобщиха от компанията за Investor.bg.

Комплексът ще бъде на шест нива, с обща площ от 13 386 кв.м. и ще включва апартаменти, магазини, офиси и подземен паркинг.

Стойността на инвестицията е 5 млн. евро.

Комплексът се изгражда от българското дъщерно дружество на компанията Αlpha Grissin Imoti на терен от 3 332 кв. м.

Строителните работи се очаква да започнат в рамките на последното тримесечие на 2008 г., а комплексът ще бъде готов през 2010 г.

Продажните цени на жилищата ще бъдат около 900 евро на кв. м, тези на офисите – 1000, а на магазините – около 1200 на кв. м. Кампанията по продажбите ще започне успоредно със старта на строителството. Очакваните приходи от продажби от сградата са около 10,5 млн. евро, а нетната печалба – 3 млн. евро.

Това ще бъде първият проект на пазара на недвижими имоти на Alpha Grissin у нас. Понастоящем тя притежава седем терена във и около София с обща площ от 145 хил. кв. м. Наред с него планира проекти и в кв. „Манастирски ливади”, Драгалевци, до бул. „България” и др. В „Манастирски ливади” компанията притежава парцел от 1 500 кв. м, който е закупила още през 2004 г. и върху който ще изгради жилищна сграда с обща площ от 4 хил. кв. м. До края на 2008 г. тя очаква да получи и разрешително за строеж на офис сграда до бул. България в София с площ от 8 хил. кв. м.

Сред проектите са и два логистични комплекса около София, съответно с 29 хил. и 55 хил. кв. м.

Освен в България, тя осъществява и жилищен проект в Полша.

У нас тя развива дейност от няколко години в областта на изграждането на системи за поддръжка и строг контрол на информационни центрове за съхранение на данни (Data Centers), дистрибуция и инсталиране на системи за непрекъсваеми токозахранвания (UPS), дизелгенератори и оборудване за осигуряване на компютърни и телекомуникационни центрове.

Компанията, чиито акции се търгуват на Атинската борса от 2004 г., има проекти и в областта на възобновяемите енергийни източници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още