IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Луксозното строителство навлиза и в Ирак

Дубайската Damac Properties планира да инвестира 4,5 млрд. долара в изграждането на смесен комплекс в Арбил

10:04 | 13.06.08 г.
Луксозното строителство навлиза и в Ирак

Ирак може и да не отговаря на всеобщата представа за идеалната инвестиционна дестинация, но в страната вече се появява пазар на луксозни имоти, пише PropertyWire.

До края на годината в Арбил, столица на автономната област Кюрдистан в северен Ирак, трябва да стартира проект за 4,5 млрд. долара.

От строителния предприемач Damac Properties са убедени, че регионът ще привлече туристи от високия и от масовия сегмент.

„Арбил има огромен потенциал да се превърне в атрактивна дестинация. Надяваме се тази инвестиция да допринесе за развитието на региона и Ирак“, заявява председателят Хусейн Саджвани.

Първият етап на проекта включва застрояването на 16 млн. кв. метра и е наречен Tarin Hills. Той предвижда изграждането на жилищни и търговски площи, както и голф игрище с 18 дупки.

Вилите ще бъдат построени във и около голф игрището, за да се създаде усещане за малко населено място. Ще има още и спа център, воден и тематичен парк, център за изкуства и занаяти, а впоследствие ще бъдат построени магазини, училища и бизнес парк.

Базираната в Дубай Damac има проекти на установени пазари като Дубай и Египет, но бързо навлиза и на по-малко популярни райони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още