IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Удължиха с над месец срока за провеждането на търга за военния завод НИТИ

Промяната се налага заради издаването на разрешения за достъп до класифицирана информация и удостоверения за сигурност на участниците в търга

14:11 | 12.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Удължиха с над месец срока за провеждането на търга за военния завод НИТИ

Във връзка с издаването на разрешения за достъп до класифицирана информация и удостоверения за сигурност на участниците в търга с явно наддаване за продажбата на 100% от капитала на “НИТИ” ЕАД, гр. Казанлък, Агенцията за приватизация удължи срока за подаване на предложения за участие в търга, както и самия търг до 11.00 часа на 28 юли 2008 г., съобщиха от агенцията.

В средата на април стана ясно, че пет фирми са закупили документация за участие в търга за НИТИ - “Енергоремонт - МК” ЕООД, София, Нити - Инженеринг ЕООД, Берета Трейдинг ООД, Гама Инвест АД, София, и Арсенал АД гр. Казанлък.

Обявената начална тръжна цена е 6,1 млн. лв., а стъпката на наддаване - 200 хил. лв. Явният търг трябваше да се проведе на 16 юни.

НИТИ ЕАД произвежда продукти с гражданско и военно предназначение, например ловно и спортно оръжие и боеприпаси за тях, сферични и високоенергийни барути, пиротехнически изделия и сигнални средства, специални средства за самозащита, противоградови ракети - единствен производител в България, касетъчни и конвенционални боеприпаси, противотанкови мини - в т.ч. кумулативни с неконтактен електронен взривател последно поколение, дистанционни взриватели и запалки, специална електроника и тренажорни системи, стрелково оръжие и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още