IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Москва събаря над 6 млн. кв. м стари жилища до 2010 г.

Предвижда се 5-етажните стари сгради да се събарят, когато е възможно за тяхна сметка да се увеличи площта на общинските жилища.

15:59 | 11.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Москва събаря над 6 млн. кв. м стари жилища до 2010 г.

До 2010 г. в Москва ще бъдат съборени над 6 млн. кв. м стари жилища, е казал зам.-кметът на руската столица Юрий Росляк по телевизионния канал ТВЦ, цитиран от РИА Новости.

Той е уточнил, че проблемът е в старите 5-етажни сгради, които са около 36 млн. кв. м, между които има много панелни блокове. По думите на Росляк, „в случай че трябва изцяло да бъде съборен старият сграден фонд, ще са необходими 30-40 години”.

Зам.-кметът на Москва е посочил още, че е разработена и програма за реконструкция на стари жилища, като се започне с капитален ремонт на сградите с височина от 9 до 12 етажа.

Реализацията на програмата ще струва около 600 млрд. рубли (над 25 млрд. долара). Средствата ще бъдат плащани главно от московчани и от градския бюджет, а не от държавния.

Предвижда се 5-етажните стари сгради да се събарят, когато е възможно за тяхна сметка да се увеличи площта на общинските жилища. Където това е невъзможно, старите сгради ще се ремонтират.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още