IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ING Real Estate създаде фонд за имоти в сферата на здравеопазването

Предвид застаряващото население в Европа и нарастващото търсене на здравни услуги имотите в сектора са бързо развиващ се инвестиционен пазар

09:30 | 11.06.08 г.
ING Real Estate създаде фонд за имоти в сферата на здравеопазването

ING Real Estate създаде фонд за имоти в сферата на здравеопазването, съобщиха от компанията. ING European Healthcare Property Fund е отворен за институционални инвеститори и разполага с 800 млн. евро. Насочен е към балансирано портфолио от активи, свързани със здравеопазването в Европа, и цели възвръщаемост от между 8 и 9%.

Недвижимите имоти в сектора на здравеопазването са бързо развиващ се инвестиционен пазар в континентална западна Европа, коментират от компанията. По-голямата част от имотите в сектора, които се оценяват на около 400 млрд. евро, все още се ползват от собствениците им, но се увеличават и сделките благодарение на законодателни промени и държавно финансиране.

Предвид застаряващото население в Европа и нарастващото търсене на здравни услуги, имотите в тази сфера предлагат възможности за атрактивна възвръщаемост, посочват от компанията.

ING European Healthcare Property Fund ще инвестира в балансирано портфолио от активи предимно в Германия, Франция и Холандия. В зависимост от възможностите фондът може да инвестира също и в Италия, Испания, Австрия, Белгия и Швеция.

Създадохме тази иновационна инвестиционна стратегия на базата на търсене от инвеститорската общност. Макар и възвръщаемостта да е като при други сектори, на практика няма връзка между здравеопазването и икономическото развитие, което прави имотите в здравеопазването отличен диверсификатор на риска. Освен това, секторът има стабилни дългосрочни парични потоци, което осигурява отлична защита от инфлация“, коментират от фонда.

ING Real Estate е част от финансовата група ING.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още