IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рязък спад в доходността на непубличните фондове за имоти в Европа

През миналата година фондовете са отчели отрицателна доходност от -3,9%

08:21 | 11.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Рязък спад в доходността на непубличните фондове за имоти в Европа

Доходността на европейските непублични инвестиционни фондове се понижи до -3,9% през 2007 г. в сравнение с 21% през 2006 г., пише PropertyEU.

Огромното понижение се дължи на силното евро спрямо долара и паунда, както и на слабото представяне на тези фондове на британския пазар, казва Лисет ван Дор, изпълнителен директор на Европейската асоциация на инвеститорите в частни инвестиционни фондове за имоти в Европа INREV.

По думите й данните не са изцяло лоши, като представянето на фондовете от континентална Европа през миналата година е било все пак силно – 12,5%. Въпреки това тази доходност представлява спад в сравнение с 16,1% през предходната година.

Според Ван Дор това говори, че ефектът от кредитната криза варира значително на различните пазари, като този във Великобритания е пострадал най-много. По-голямата част от фондовете в континентална Европа са се представили много по-добре от тези във Великобритания.

Данни от последното проучване на INREV сочат, че непубличните фондове за имоти на континента са срещали трудности при инвестирането на средствата, които са привлекли миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 24.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още