IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кабо Верде е най-безопасният пазар на имоти сред развиващите се страни

Законите на островната държава не правят разлика между чуждестранни и мести инвеститори и осигуряват защита на правата на купувачите

11:26 | 10.06.08 г.
Кабо Верде е най-безопасният пазар на имоти сред развиващите се страни

Най-безопасен за участниците в сделка с недвижими имоти сред всички пазари в развиващите се страни е този в република Кабо Верде. 

Нивото на сигурност при сключване на сделки и на спазване на правата на купувачите на островната държава в Атлантическия океан е образец за подражание за другите развиващи се страни, твърдят от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, цитирани от руското списание за имоти Иностранник.

Според ОИСР подобна степен на безопасност при сделките с имоти за чуждестранните купувачи липсва в много от развиващите се страни.

Законите на Кабо Верде не правят разлика между чуждестранни и мести инвеститори, а държавата осигурява висока степен на безопасност и защита на правата на клиентите.

Благодарение на това чуждестранните инвестиции в Кабо Верде през последните години нарастват. Ръстът на икономиката за миналата година е 6,6%, а прогнозите за тази са за 7,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още