IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦБА Асет Мениджмънт подписа договор за наем на нов супермаркет в Русе

Новият магазин е с ключова локация също, в квартал с над 35 хиляди жители

09:46 | 10.06.08 г.
ЦБА Асет Мениджмънт подписа договор за наем на нов супермаркет в Русе

ЦБА – Русе ЕООД, едно от трите дъщерни дружества на ЦБА Асет Мениджмънт АД, е подписало договор за наем на нов, девети супермаркет в Русе, съобщи компанията за бързооборотни стоки чрез Бюлетин Investor.bg.

Понастоящем ЦБА – Русе управлява осем супермаркета, от които четири в Русе и четири в Търговище. Деветият магазин, управляван от ЦБА – Русе ЕООД, се намира в най-големия жилищен квартал на Русе – Здравец - Изток. Местоположението на обектите е от изключителна важност за ръководството на групата при вземане на решение за наемане на нов обект. Новият магазин е с ключова локация в квартал с над 35 хиляди жители на булевард Липник, в близост до поликлиника, училище, детска градина, обясняват от дружеството.

Супемаркетът е с десетгодишен договор за наем, а общата му площ възлиза на около 1000 кв. м. Досега магазинът е функционирал като супермаркет, част от търговската верига Ал Март. Очаква се обектът да заработи след три месеца и да обслужва средно по 720 000 клиента на година, като част от търговската верига на ЦБА Асет Мениджмънт.

Ръководството на ЦБА Асет Мениджмънт АД и собствениците на Бурлекс 104 АД подписаха в понеделник договора за покупка на 100% от акциите на на компанията. След одобрението на Комисията за защита на конкуренцията и получения на 30 май мандат от ОСА за сключване на сделката по придобиване на Бурлекс, подписването на договора бе следващият важен етап от сделката. Самото прехвърляне на акциите ще бъде осъществено до края на месеца, с което на практика ще бъде завършена процедурата по придобиването на ТВ Бурлекс.

ЦБА Асет Мениджмънт АД представи покана и материали за свикване на редовно ОСА на 26 юли 2007. Освен приемане на годишния финансов отчет и доклада за дейността, решението за разпределение на печалбата и избор на одиторско предприятие за 2008 г. в точките от дневния ред е включен и проект за решение за обратно изкупуване на акции в размер до 3% от капитала на самото дружество.

До момента няма сделки с акциите на ЦБА Асет Мениджмънт.

Свързани компании:

ЦБА Асет Мениджмънт АД(CBAM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още