IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Не виждат бъдеще за създаването на пан-европейски АДСИЦ

"ЕK демонстрира умерен интерес към такъв тръст и не смятам, че ще направи нещо повече", коментират от британската Segro

13:18 | 09.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Не виждат бъдеще за създаването на пан-европейски АДСИЦ

Националните правителства ще продължат да блокират възможността за създаване на пан-европейски инвестиционен тръст за имоти от типа REIT (real estate investment trust – фондове, подобни на нашите АДСИЦ-ове, бел. ред.), смята Йън Коул, изпълнителен директор на британската компания, специализирана в областта на логистични имоти Segro, цитиран от PropertyEU.

„Хармонизацията по отношение на тръстовете от типа REIT ще продължи и занапред, но не вярвам, че пан-европейски REIT е възможен поне в рамките на моя работен живот или този на моите деца и внуци“, коментира той.

„Европейската комисия демонстрира умерен интерес към такъв тръст и не смятам, че ще направи нещо повече. А данъчната политика е деликатен въпрос за всички правителства”.

Коул дава за пример Segro, чиито акции се търгуват в Лондон и Париж, като казва, че създаването на европейски REIT не е необходимо. Компанията е обмисляла възможността за листване като REIT и на други пазари в Европа, но за момента е стигнала до заключението, че такава възможност не е интересна. Въпреки това Коул коментира, че тя не е изключена за в бъдеще.

Segro развива дейност в девет страни на Континента, като в момента проучва пазарите в Румъния и Словакия.

Тя е една от първите компании във Великобритания, която бе листната като REIT на Лондонската борса. В момента на борсата има 19 дружества от този тип, като броят им се очаква да нарасне след въвеждане на очакваните законови облекчения за създаването на такива тръстове в някои сектори.

Segro има портфолио от имоти с обща бизнес площ от 4,1 млн. кв м на стойност 6,5 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още