IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Възстановяване на пазара на британски бизнес имоти ще има едва през 2010 г.

Проучването сочи, че капиталовата стойност през 2009 г. се очаква да се понижи с 1% през 2009 г. след прогнозираното понижение от 10% за 2008

11:53 | 09.06.08 г.
Възстановяване на пазара на британски бизнес имоти ще има едва през 2010 г.

Следващата година няма да донесе възстановяване на пазара на бизнес имоти във Великобритания, се казва в цитиран от PropertyEU доклад на изследователската организация Investment Property Forum (IPF).

Анализатори на индустрията са по-малко обнадеждени отколкото преди три месеца, че възвръщаемостта от имотите ще се възстанови през 2009 г., установяват от IPF. Сега очакванията са възстановяване да има едва през 2010 г.

Докладът, който IPF изготвя за тримесечие, е базиран на проучване на прогнозите, направени от фондови мениджъри, консултанти и анализатори. Прогнозите са за подобряваща се обща възвръщаемост благодарение на по-силното поскъпване на имотите и възвръщаемостта, макар и по-ограничена, от нарастване на наемните нива.

Проучването сочи, че капиталовата стойност през 2009 г. се очаква да се понижи с 1% през 2009 г. след прогнозираното понижение от 10% за 2008 г. Ръстът в наемите също се очаква да е отрицателен. Офис сегмент ще е с най-лошо резултати следващата година, се казва още в доклада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още