IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Булавто влага 16,5 млн. лв. в нови търговски и сервизни центрове през 2008

Приходите от дейността на дружеството за миналата година са били 71,269 млн. лв., което е със 76% увеличение спрямо предходната година

16:33 | 06.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Булавто влага 16,5 млн. лв. в нови търговски и сервизни центрове през 2008

Над 16,5 млн. евро ще инвестира Булавто в изграждането на нови търговски и сервизни центрове до края на 2008 г., а планираните вложения за периода 2009-2010 г. са в размер на над 22 млн. евро, съобщи изпълнителният директор на компанията Петър Лефтеров на пресконференция днес.

Булавто ще открие през юли нов център за преоборудване на пътнически микробуси и производство на самосвални надстройки в София, през август ще отвори врати разширението на базата в Шумен, а през септември, октомври и ноември – нови търговски и сервизни центрове съответно в Бургас, Стара Загора и Търговище. През 2009 г. във Варна ще отвори врати нов търговски, сервизен, производствен и логистичен център, който ще бъде изграден на площ от над 130 хил. кв. м.

Приходите от дейността на дружеството за миналата година са били 71,269 млн. лв., което е със 76% увеличение спрямо предходната година. Булавто има пазарен дял в България от 57% по производство и продажби на 20-местни автобуси.

Компанията е представител в България на FPT (Iveco motors), Iveco magirus, Menci, Rimor, Binotto, Fina, Maranello kart и дилър на марките Iveco, Irisbus, Case, Bobcat, Renault, Dacia, Cramaro, Michelin, Dunlop, BF Goodrich, Kormoran. От 5 години Булавто развива и предлага на пазара собствени разработки на вътрешен дизайн на автобуси и самосвални надстройки за тежки автомобили с “офроуд” приложение до 30 тона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още