IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Две трети от британците не планират да купят жилище скоро

Едва 9% от анкетираните смятат да купят жилище през следващата година

09:41 | 06.06.08 г.
Две трети от британците не планират да купят жилище скоро

На фона на кредитната криза и падащите цени на жилищата британците очевидно губят апетита си за покупка на имоти, като две трети от тях не планират да са сдобият с жилище през следващите 12 месеца, сочат данни от анкета на myfinances.co.uk.

Едва 9% от анкетираните казват, че смятат да купят жилище през следващата година. Останалите не са решили още.

От потенциалните купувачи за първи път (тези, които до този момента са живеели под наем или с родителите си) само 5,6% отговорят, че ще купят жилище през следващите 12 месеца. Около 11% от тази група не са сигурни още, а две трети са категорични, че няма да купуват.

Същевременно 42% от тези, които вече притежават жилище, няма да купуват нов имот през следващата година, 22% не са сигурни, а 16% планират да го направят.

В отговор на въпроса накъде са се насочили цените на жилищата, само 6% казват, че цените ще останат стабилни, докато всички други споделят мнението на експертите, че цените на жилищата ща паднат.

Една трета от анкетираните очакват цените да се понижат с до 5%. Други 27 на сто вярват, че спадът ще бъде между 5% и 10%, докато 24 на сто прогнозират намаление между 10% и 15%. 9 на сто пък очакват спадът да бъде над 20%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още