IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Притеснения за свръхпредлагане на апартаменти в Панама Сити

Към момента в столицата се предлагат за продажба около 50 хил. жилищни единици

10:04 | 05.06.08 г.
Притеснения за свръхпредлагане на апартаменти в Панама Сити

Спекулациите с инвестиции в имоти в Панама са на път да приключат, а инвеститорите трябва да погледнат на пазара по-дългосрочно, пише PropertyWire.

След истински строителен бум в Панама Сити към момента се предлагат за продажба около 50 хил. жилищни единици.

„Имаше период на големи спекулации и покупки на имоти с цел незабавна препродажба. Сега пазарът показва повече потенциал като дестинация за дългосрочна инвестиция“, казва Пол Макбрайд от Prima Panama.

От 50-те хил. единици, които са в процес на изграждане, по-малко от 8 хил. са били завършени през последните три години, признава той. В някои райони търсенето от крайните потребители се забавя.

Макбрайд казва, че е трудно да се прогнозира какво ще се случи, когато повечето бъдат завършени, но има притеснения за свръхпредлагане. „Подозирам, че когато настъпи предаването на много апартаменти, вероятно между 2009 г. и 2011 г., цените ще бъдат тествани“, казва той.

Имаше и опасения, че забавянето на щатската икономика ще се отрази върху търсеното, но инвеститори от Европа запълват празнината. „Със силната си валута европейците навлязоха там, където щатските инвеститори не успяха“, казва експерт.

Според него, макар и някои инвеститори да са срещнали трудности при препродажбата на апартаменти в Панама Сити, положението не е толкова лошо, както някои са прогнозирали, поне засега.

Анализатори обясняват, че е минал периодът на големите печалби и сега трябва да се потърси по-различна инвестиционна възможност, която разчита на положителен дългосрочен ръст благодарение на стабилната местна икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още