IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индустриал Комерс откри център на Hyundai в София за 13 млн. евро

Продажбено-сервизният и дистрибуционен център беше открит официално вчера

14:24 | 03.06.08 г.
Индустриал Комерс откри център на Hyundai в София за 13 млн. евро

13 млн. евро инвестира вносителят на Hyundai у нас Индустриал Комерс в продажбено-сервизен и дистрибуционен център на корейската марка в София, съобщиха от компанията.

Комплексът, който беше открит официално вчера, е най-големият в Европейския съюз, уточняват от компанията. Изграден е за близо 2 години и се намира на Околовръстен път до Бизнес Парк София.

Комплексът е разположен на първите две нива на офис сграда, които са разгърнати на 13 хил. кв. метра. На първото ниво се намират автосалонът, в който ще бъдат изложени 16 автомобила от цялата гама на марката, сервизът и офисите на компанията, а на второто - административните помещения.

Капацитетът му е над 3500 автомобила месечно, а с въвеждането му в експлоатация се затваря напълно цикълът на ремонтно-технически дейности.

В центъра ще работят над 120 души. Очаква се да бъде увеличена ефективността на целия сервизен процес и да се скъси времето за извършване на бояджийски и тенекеджийски услуги.

Базата разполага и с голям безмитен склад с капацитет 300 коли.

От Индустриал Комерс прогнозираха, че отварянето на новия център ще доведе до 50% увеличение на продажбите на Hyundai в България през 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още