IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

GE Real Estate и BNP Paribas инвестират във фонд за хотели в Европа

Компаниите планират да увеличат активите на фонда до 1 млрд. евро до края на 2010 чрез инвестиции в хотели в еврозоната, Скандинавските страни и ЦИЕ

15:44 | 30.05.08 г.
GE Real Estate и BNP Paribas инвестират във фонд за хотели в Европа

GE Real Estate Europe се присъединява към BNP Paribas Assurance като учредителен партньор с ограничена отговорност на фонда Capital France Hotel (CFH), съобщиха от компанията. 

Намерението на партньорите е да увеличат управляваните активи на CFH до 1 млрд. евро до края на 2010 г. чрез инвестиции в хотели в държави от еврозоната, Скандинавските страни и Централна и Източна Европа.

В момента CFH притежава и управлява портфолио от девет три- и четиризвездни градски хотела, които работят под търговските марки Radisson и Park Inn на Rezidor. В допълнение GE Real Estate е добавил към фонда и три френски актива, управлявани от Accor и Marriott, в замяна на акции от CFH и парични средства.

Фондът се управлява от Algonquin Asset Management France (AAMF), която също притежава дял от фонда.

Портфолиото на CFH ще се състои от 12 актива във Франция (с общо 2140 хотелски стаи) на стойност близо 275 млн. евро, които ще се управляват под имената на различни търговски марки. Те включват два хотела в Париж, управлявани от Accor под марката Mercure, един хотел в Кап д’Ай с марката Marriott, девет хотела в различни френски градове, управлявани от Rezidor под марките Radisson и Park Inn.

GE Real Estate ще бъде както инвеститор във фонда чрез първоначалния си дял, така и оперативен партньор.

GE Real Estate има дялове в Mall of Sofia и Mall of Plovdiv, а в края на миналата година стана партньор на американската Tishman в проекта Sofia Airport Centre.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още