IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондът BPD с 594 хил. паунда загуба за втората половина на 2007

За щестте месеца към 31 декември инвестиционният фонд е реализирал приходи в размер на 457 хил. паунда

12:04 | 30.05.08 г.
Фондът BPD с 594 хил. паунда загуба за втората половина на 2007

Инвестиционният фонд Bulgarian Property Developments (BPD) отчете загуба преди данъци в размер на 594 хил. паунда за втората половина на 2007 г. при приходи от 457 хил. паунда, съобщи Thomson Financial.

За годината до 30 юни 2007 г. фондът отчете загуба преди данъци от 979 хил. паунда при приходи от 483 хил. паунда.

Компанията е променила датата на счетоводна отчетност на 31 декември от 30 юни.

Групата казва, че продължава да отбелязва добър напредък и вярва, че в рамките на няколко месеца ще постигне увеличаване на разрешената плътност на застрояване на основния й терен в София, което би трябвало да окаже значително влияние върху нетната стойност на активите й.

В края на миналата година британският милиардер Джо Луис опита да придобие фонда, но усилията му не се увенчаха с успех. Създадената от Луис специално за сделката компания Windsorville Investments бе направила оферта от 64 пенса за акция, която от BPD отхвърлиха като цена, „значително подценяваща стойността на компанията“.

Акциите на фонда се търгуват на алтернативния сегмент AIM на Лондонската фондова борса. Фондът има терени и проекти за изграждане на бизнес имоти в редица големи градове на страната, сред които София, ВарнаРусе, Сандански, Видин и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 20.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още