IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разследват нарушения при сделки с военни имоти, довели до 10 млн. лв. щети

Общо три досъдебни производства са образувани след проучване и анализ на получени от Министерството на отбраната материали и след извършени проверки

16:05 | 29.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Разследват нарушения при сделки с военни имоти, довели до 10 млн. лв. щети

Военните прокурори са образували досъдебно производство срещу виновни длъжностни лица от Министерството на отбраната за допуснати нарушения при процедури и отдаване на разпореждания с недвижими имоти, собственост на Министерството на отбраната, в резултат на което са настъпили щети за министерството в размер на около 10 млн. лв., съобщават от Софийската военноокръжна прокуратура.

Общо три досъдебни производства са образувани след проучване и анализ на получени от Министерството на отбраната материали и след извършени проверки.

Едното от другите две производства е за неизпълнение на служебни задължения и злоупотреба със служебно положение при сключване на договори с фирми за строително-монтажни работи, в резултат на което са настъпили щети за министерството в размер на около 130 хил. лв.

Последното е за превишаване на власт при сключване на договори за компютърни конфигурации, в резултат на което са настъпили щети за Министерството на отбраната в размер на около 35 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още