IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фирма за яйца поиска Metro Румъния да бъде обявена в несъстоятелност

Задължението на Metro към Tonelli Holding е 57 хил. евро, оборотът на компанията за миналата година в Румъния е 1,6 млрд. евро

11:12 | 28.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Фирма за яйца поиска Metro Румъния да бъде обявена в несъстоятелност

Съдът в Букурещ откри процедура по обявяване в несъстоятелност на румънското подразделение на веригата магазини Metro, съобщи HotNews.ro.

Искането за обявяване в несъстоятелност е на производителя и дистрибутора на яйца Tonelli Holding заради задължения в размер на 57 хил. евро на Metro към Tonelli.

Представители на Metro оспориха дълга и заявиха, че ще обжалват решението на съда. От компанията са коментирали за HotNews.ro, че има две решения на въпроса – фалит или реорганизация.

Tonelli Holding е подал жалба за обявяване в несъстоятелност срещу Metro през октомври 2007.

Според решението на съда банковите сметки на Metro ще се използват само след съдебно одобрение.

Според представителите на Metro сумата от 57 хил. евро не е съвсем сигурна и освен това за използване на термина „несъстоятелност“ не може да става дума, след като компанията има оборот на стойност 1,6 млрд. евро в Румъния през 2007 г.

Metro има 23 магазина в Румъния с обща площ над 158 хил. кв.м. В края на 2007 г. служителите на METRO Cash & Carry Romania са били около 7000 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още