IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Събарят незаконни сгради в Пловдив, пречещи за изграждане на нова ВиК мрежа

Теренът е публична общинска собственост, отреден за улица, която по кадастър носи името "43"

18:22 | 27.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Събарят незаконни сгради в Пловдив, пречещи за изграждане на нова ВиК мрежа

Администрацията на район „Централен“ в Пловдив предприема освобождаването на незаконно застроен терен в Аджасан махала, съобщиха от пресслужбата на районната администрация.

Теренът е публична общинска собственост, отреден за улица, която по кадастър носи името "43".

Всички собственици на сградите са предупредени писмено със заповед на кмета на района Райна Петрова. До 9 юни 2008 г. те трябва доброволно да освободят сградите от личните си вещи.

Събарянето на сградите е планирано да започне на 10 юни 2008 г. от 8,00 часа със съдействието на органите на полицията, ЕВН България и ВиК Пловдив.

Общината няма да носи отговорност за нанесени повреди на вещите и не се наема със съхраняването им, ако останат вътре, се казва в кметската заповед.

„Премахването на сградите се налага, тъй като се предвижда в квартала да бъде изградена нова ВиК мрежа“, обясни Райна Петрова. Това ще стане по проект на стойност 306 426 евро финансиран по програма ФАР. Проектът трябва да бъде приключен до 31 август 2008 г. и ако се просрочи дори с един ден, парите трябва да се връщат, подчерта Петрова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още