IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

София дава на концесия Централната баня за минимум 400 хил. лв. годишно

Задължителните услуги, които трябва да предлага бъдещият концесионер, са водолечение и СПА процедури с минерална вода

14:57 | 26.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
София дава на концесия Централната баня за минимум 400 хил. лв. годишно

Столичният общински съвет ще открие процедура за предоставяне на концесия за Централна минерална баня. В комисиите на съвета е внесена докладна записка от Столичната община за отдаването на концесия на част от обекта, който е публична общинска собственост.

Концесията е за 25 години, като от бъдещия концесионер се изисква реконструкция, пристрояване и преустройство на северното крило на банята и на част от източното крило.

Минималното годишно концесионно възнаграждение, което се предлага от общината, е 400 хил. лв., считано от датата на влизането на обекта в експлоатация.

Минималните изисквани инвестиции за строителство до въвеждане на обекта в експлоатация са 7,3 млн. лв., а за останалия срок на експлоатация - 1,8 млн. лв. Максималният срок за изпълнение на строителните работи е три години.

Според предлагания проект за обявяване на процедура за концесия задължителните услуги, които трябва да предлага бъдещият концесионер, са водолечение и СПА процедури с минерална вода и ресторантьорство. Допълнителните услуги, които могат да се извършват в обекта, са фризьорски и козметични, организиране на културни мероприятия и фитнес-услуги.

С положително становище относно проекта за решение за откриването на процедура за предоставяне на концесия на обекта са МВР, МОСВ, МО и областният управител Тодор Модев.

Това ще е вторият опит на общината да даде на концесия банята, след като през 2007 г. предишният общински съвет не одобри концесионното възнаграждение, за което имаше два варианта.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още