IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лакшми Митал на път да постави поредния рекорд за най-скъпата къща в света

Магнатът дава 117 млн. паунда за къща в Лондон

15:48 | 23.05.08 г.
Лакшми Митал на път да постави поредния рекорд за най-скъпата къща в света

Лакшми Митал е на път да сключи рекордна сделка, като брои 117 млн. паунда за къща в Лондон, с което я превръща в най-скъпото жилище в света, съобщи британският вестник Sun.

Палатът се намира на небеизвестната улица Кенсингтън Палас Гардънс, наричана още "улицата на милиардерите".

Твърди се, че Митал е близо до сключване на договор със собственика на имота Ноам Готсман, 47-годишен финансист, роден в САЩ. Жилището се продава обзаведено и с колекция от предмети на изкуството, като цената се равнява на 8000 паунда на квадратен фут (над 86 хил. паунда за кв. метър).

57-годишният магнат, който отрича да е купувачът, се опитва да похарчи част от богатството, което се изчислява на около 27,7 млрд. паунда, за дом за 32-годишния си син Адитя, твърди изданието.

Митал купи къща с 12 спални за 67 млн. паунда на същата скъпата улица преди четири години.

Новата му придобивка би счупила предишния рекорд от 115 млн. паунда, платени през март за апартамент в сграда на площад Сейнт Джеймс в Лондон.

Въпреки общото забавяне на жилищния пазар във Великобритания цените в най-горния сегмент продължават да нарастват, като през първото тримесечие на годината на Острова са били продадени близо два пъти повече имоти със седемцифрена стойност (в паундове), сочат данни на Hamptons International.

През април стана ясно, че руският олигарх Роман Абрамович смята да превърне в суперимение голяма жилищна сграда в центъра на Лондон, като цената й ще е над 300 млн. долара.

Домовете на милиардерите

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още